Terrier Coursing



Vi er startet på en ny sport med hundene - terrier coursing i verdens bedste Kreds 5 i Dansk Terrier Klub. 

Terrier coursing går kort fortalt ud på, at en ca 100 meter lang wire bliver spændt ud mellem nogle punkter langs jorden med et start og slutpunkt. På denne wire bliver der så fastgjort et stykke skind eller andet, der kan tricke hundens jagtinstinkt. Jeg skal hilse og sige, at der ikke skal andet til end et stykke flagrende plastikstrimmel.

En motor trækker så hele wirehalløjsaet rundt i høj fart, som på en væddeløbsbane - hvilket det faktisk også er - blot kun med en enkelt deltager.

Vi havde Bette og Dot med.

 De har nu prøvet det to gange og de elsker det!

Første gang for en uge siden, prøvede jeg at tage fotos med mit mobilkamera. Det blev kun til nogle utydelige hvide streger på grønt græs, fordi kameraet ikke kunne nå at fange dem, så hurtigt gik det.

Så i mandags medbragte jeg vores nye kamera, der kan tage 5 fotos i sekundet. Det gik noget bedre, selv om det var ved at være mørkt. Faktisk var det langt mørkere end man får indtryk af på billederne, men mon ikke godt, at det kan ses, hvor ivrige og tændte de var, de to.



Frede har sluppet Bette og hun er helt klar. Wiren med "byttedyret" kommer ud af røret og farer hen til den første spand og videre rundt på banen. Hun har helt styr på, hvor den kommer ud.


Og så er hun på jagt.

Så nåede hun endestationen på første tur og hun venter på, at musen skal komme ud af sit hul igen :-D  

Hej! Hvor bliver du af? 
Heps! Der var den. 


Og så kører vi igen. 






Dot er startet og på vej op mod de to kegler, hvor der tages tid på gennemsnitsfarten.  En af hendes tider var på 33 km/t, da hun først var varmet op.





Ved hver bøtte svinger banen, så ikke alene skal de være hurtige men de skal også kunne skifte retning hurtigt.




Kommentarer