Om Kennel First Mate

Om Kennel First Mate

Navnet ”First Mate” relaterer sig egentlig til Frede, der er styrmand af uddannelse, og som var overstyrmand, da vi sluttede vores karriere til søs. First Mate betyder 1. eller overstyrmand. Men det kan også betyde kammerat og makker, og det synes vi egentlig passer så udmærket til Airedalen og vores ”nye” race parson russell terrieren, som vi fik ind i familien i 2007 i form af vores dejlige parsonpige Cudweeds Darling, i daglig tale Bindie eller grisen. 
Kennel First Mate har eksisteret siden 1991, men vi fik vores første airedale terrier  allerede i 1987. Vores første parson fik vi som skrevet i 2007. 
Kennelen omfatter p.t. 2 voksne, Anne og Frede, et stk. barn, Julie og vores hunde, der pt omfatter 2 airedale terrier og parson russell terrier..

Vi får kun et kuld hvalpe om året, og vores tæver får 2 max 3 kuld hvalpe i alt, før de går på pension.

Vi får vores hunde testet for PRA (Progressiv Retinal Atrofi), ved øjenlysning hos godkendt dyrlæge, ved øjenlysning bliver der også undersøgt for andre øjensygdomme,. PLL (Primær Linse Luksation), LOA (Late onset ataxia), Patella luxasion og BAER (høretest).

Vi gør , hvad vi kan for at give hvalpene en fornuftig ballast med hjemmefra, når de skal rejse til deres nye familie. Vores hvalpe er ægte køkkenopdræt og de er med i alt hvad der foregår til dagligt i hjemmet. Så snart de er gamle nok til det, tager vi dem med ud at gå tur, så de ikke kun ser huset og haven de første 8 uger af deres liv. Det bevirker, at de rent mentalt er bedre rustet til at drage ud i den store verden.

De får også lov til at møde de andre voksne hunde i kennelen, så de lærer at omgås andre hunde end kun deres mor. 

Enhver kennel, med respekt for sig selv, vil selvfølgelig gerne lave årets Superstar of the Year, men hvis man kun opdrætter hunde med et smukt udseende og blæser på, hvad der måtte befinde sig inde i hovedet på dem, risikerer man at få hvalpe, der er total umulige at have med at gøre. Temperamentet er lige så vigtigt, som et smukt eksteriør.
Det nytter ikke noget, at man har en smuk hund, hvis den har ædt både børnene og postbudet.
Det er vores holdning til opdræt - at lave søde og velfungerende hvalpe. Når man køber en hund, skulle det jo gerne være sådan, at man kan holde ud, at leve sammen med den de næste 12 - 14 år.

Anne og Frede Rasmussen


Kommentarer